Header afbeelding
Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Meerkerk
Watertoren 1 4231 WT
Meerkerk

Terug naar overzicht

Coronavirus

Tijdens de persconferentie van minister Kuipers van 15 februari zijn versoepelingen aangekondigd. Veel maatregelen vervallen al snel. Tegelijkertijd hebben we nog steeds te maken met hoge besmettingscijfers, ook in ons dorp, en zien we ook hoge uitvalcijfers door ziekte en quarantaine in de huisartsenpraktijk.
Om onze (kwetsbare) patiënten en medewerkers te beschermen, blijven wij mondneusmaskers dragen. Wij vragen u dat ook te doen. Bezoekt u onze praktijk, draag dan een mondneusmasker. Daarnaast blijven in onze praktijk de andere basismaatregelen van kracht, zoals zoveel mogelijk anderhalve meter afstand houden en het ontsmetten van de handen bij binnenkomst.
Wij volgen hiermee de adviezen van onze beroepsvereniging.
Hartelijk dank voor uw medewerking.
(18 februari 2022)

Bij een bezoek aan de praktijk of de apotheek hanteren wij de volgende richtlijnen:

  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar
  • Kom alleen en alleen indien noodzakelijk met maximaal één begeleider
  • Er mag maar één persoon voor de balie staan. Staat er al iemand aan de balie van de praktijk of de apotheek, wacht u dan voor de lijnen op gepaste afstand.
  • Neem altijd eerst telefonisch contact op met de praktijk om een afspraak te maken. De doktersassistente vraagt uw klachten uit en zal samen met u bepalen wat het vervolg zal zijn.
  • Desinfecteer uw handen bij de desinfectiezuil voor de ingang van de praktijk.

CORONA – Hoe hou je het hoofd koel? 

 

 

Publicatiedatum: maart 2020

Op dit moment bevindt ons land zich in de situatie met de COVID-19 (Corona) virus pandemie. Wij willen als team de gezondheidszorg in Meerkerk zo goed mogelijk laten draaien. Daarvoor hebben we u ook nodig.

Het is van belang om zoveel mogelijk patiënten maar ook zorgverleners gezond en staande te houden door besmetting met het virus zo goed als kan tegen te gaan. Om dit te realiseren hebben we een aantal aanpassingen gemaakt voor de komende weken tot de pandemie weer onder controle is.

Wanneer moet u wat doen?

Ten eerste: behalve de al bekende maatregelen van vaak handen wassen etc., willen wij u met klem adviseren: BLIJF THUIS als dit kan. Ga ook niet op visite (bij ouderen), tenzij daar een zeer dringende noodzaak voor is.

Blijf thuis bij klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, verhoging (tot 38 graden) of koorts (meer dan 38 graden).

Bel de GGD om bij deze klachten getest te worden.

Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft.

Bel ons als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt.

Bent u ouder dan 70, of heeft u een chronische ziekte? Bel dan direct ons of de huisartsenpost als u: koorts heeft (meer dan 38 graden) OF een koortsig gevoel EN hoest of moeilijk ademt.

Wat doen wij vanaf 16 maart 2020?

Buiten het ziekenhuis wordt bijna niemand meer getest op het coronavirus in Nederland. Zie hiervoor ook de website van het RIVM.

Fysieke consulten/visites gaan wij zoveel mogelijk beperken. In plaats hiervan zullen wij meer telefonische consulten doen

Urgente gezondheidsklachten die alleen onderzocht en beoordeeld kunnen worden met een fysiek contact zullen gepland worden op een speciaal spreekuur of als visite. Dit wordt bepaald door de doktersassistente eventueel in overleg met een huisarts.

U kunt helaas geen digitale afspraken meer maken op dit moment.

Voor mensen die toch naar de praktijk moeten komen staan wij maximaal 1 begeleider toe. Liefst zien we patiënten alleen. Er mag ook niet meer dan 1 begeleider in de wachtkamer plaatsnemen.

Ook voor de huisbezoeken zullen we vragen of er tijdens ons bezoek maximaal 1 andere persoon aanwezig is naast de patiënt, ook in spoedeisende gevallen.

Net zoals afgelopen week zult u ons ook komende week in beschermende kleding door het dorp zien rijden en huizen binnengaan. Dit betekent niet dat daar een corona-patiënt woont. Wij trekken het pak heel laagdrempelig aan, ter bescherming van onszelf en vaak ook ter bescherming van bijvoorbeeld een kwetsbare oudere.

Gezien deze nieuwe situatie kan het voorkomen dat het druk is aan de telefoon op de praktijk. Kom ook dan NIET zelf naar de praktijk.
Bel in levensbedreigende situaties de spoedlijn, in alle andere gevallen: blijft het proberen op de gewone telefoonlijn.
_____________________

Het kan voorkomen dat mensen met hoestklachten of koorts, na overleg met de assistente, toch verzocht worden voor onderzoek naar de praktijk te komen. Dit zullen wij dan doen in een aparte spreekkamer met een eigen deur naar buiten, deze mensen mogen in geen geval in de wachtkamer plaatsnemen. Volg ten allen tijde de aanwijzingen van de assistente.

Wij zullen ook in de nieuwe (en de zich steeds wijzigende situatie) zoveel mogelijk voor u proberen klaar te staan!

Heeft u vragen over het coronavirus, dan kunt u bellen met het landelijk informatienummer 0800-1351 of https://www.thuisarts.nl/nieuws/nieuwe-adviezen-tegen-coronavirus-in-nederland raadplegen.

Voor actuele informatie kijk op https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Publicatiedatum: 24-06-2022